10 voordelen van franchise (maar er zijn er nog veel meer)

  1. De franchisenemer kan gebruik maken van een bekende en succesvolle formule hetgeen het consumentenvertrouwen versterkt.
  2. De franchisenemer is een zelfstandig ondernemer en krijgt binnen een gevestigde formule de kans om zich als ondernemer te profileren en springt als het ware op een “rijdende trein”.
  3. Het ondernemersrisico is kleiner omdat de franchisenemer direct bij de start al een beproefd product- of dienstenpakket kan aanbieden.
  4. De franchisenemer heeft het alleenrecht om een handelsnaam in een bepaald gebied te exploiteren.
  5. De franchisenemer geniet het kostenvoordeel van een centrale inkoop, assortimentsbepaling en marketingactiviteiten en kan daardoor zijn energie en tijd steken in het directe/commerciële contact met zijn afnemers.

Je staat niet alleen

  1. Beginnersfouten worden vermeden omdat de franchisenemer bij de startfase intensief wordt begeleid door de franchisegever.
  2. Veelal is het voor een franchisenemer eenvoudiger om leningen aan te gaan omdat zij vaak gebruik kunnen maken van een financieringsarrangement.
  3. Investeringen zijn vrij nauwkeurig te bepalen door de ruime ervaring van de franchiseorganisatie waardoor financiële tegenvallers beperkt blijven.
  4. Franchisenemers zijn door het bestaande franchisesysteem in staat om sneller hun onderneming op te bouwen dan wanneer zij dit vanuit volledige zelfstandigheid zouden doen.
  5. De looptijd van een franchisecontract bedraagt meestal vijf jaar waarna het de franchisenemer vrij staat om de samenwerking al dan niet te beëindigen.

Geïnteresseerd in franchise als ondernemerschap?

Maak gerust vrijblijvend een afspraak. Er zijn nog veel meer voordelen van franchise. European Franchise Consultants kan u er alles over vertellen.

Volg je dromen

CONTACTGEGEVENS


European Franchise Consultants
Hein van Baalen
info@europeanfranchiseconsultants.nl
+31(0)6-22995970
+31(0)76-5203252
Sociale netwerken